Real Noorderwijk haalt een 12 op 12 in zijn laatste 4 wedstrijden. De ploeg is klaar voor de galawedstrijd van volgende week vrijdag.

ZVK Meeuwen -   Real Noorderwijk  2 -  4

12 op 12 voor een herboren Noorderwijk !

Vierde opeenvolgende overwinning voor de Berkemussen, de zesde al sinds Nieuwjaar. Wat in 2011 niet meer leek te lukken, een serie maken gaat nu wel. In een inhaalmatch woensdagavond werd Eisden eenvoudig afgemaakt met 8 – 4 tijdens de laatste vijf minuten, nu moest een nochtans goed spelend Meeuwen er in de slotfase aan. De bezoekers hebben van bij het begin van de match balbezit en zorgen ook voor de meeste kansen maar scoren lukt. Khalid trapt twee keer van kortbij op de paal, Issam en Hermans knutselen een knappe aanval in elkaar maar de thuisdoelman Witters staat sterk te keepen. Geert Bosmans, de vedette van Meeuwen komt een eerste keer goed bij de bal, knappe aflegger en Poelmans scoort de 1 – 0. Noorderwijk is even van slag en doelman Witvrouwen moet Bosmans van de 2 – 0 afhouden. Kort voor de rust, snelle fase op links met Issam, pasje op Khalid en de 1 – 1 op het bord als ruststand, een correcte weergave voor het geleverde spel. De tweede helft start Noorderwijk alweer het sterkst en de kansen stapelen zich op maar de doelpunten blijven uit. Vier keer doelhout is van het goede teveel. De thuisploeg verdedigt sterk maar geraakt niet uit de omklemming, libero Bosmans  de gevaarlijkste thuisspeler geraakt amper de middenlijn over. De scheidsrechters beginnen zich te roeren in een nochtans faire partij met drie onnodige gele kaarten als gevolg. De match lijkt op een billijk gelijkspel te eindigen tot Meeuwen een knappe actie opzet en Derwael een hard schot in de linkerbenedenhoek trapt en voor de 2 – 1 zorgt. Paniek bij de bezoekers want dit had men niet verwacht en met nog drie minuten te gaan wordt Tim Wagemans met succes ingebracht als vliegende doelman. Wagemans stuurt zijn ploeg naar voor, wacht op het gaatje dat komen zal en Appi Azzimani met een knappe tipper van erg ver, 2 – 2 op het bord. De Berkemussen voelen dat er meer in zit en blijven offensief met een vliegende keeper spelen. Topschutter Kallid met een leuke volley en 2 – 3. Noorderwijk blijft komen en een moe gestreden Meeuwen is niet meer bij machte om de bezoekers nog te verrassen, het is integendeel Real Noorderwijk dat nog een keertje scoort. Azzimani, sterk de laatste tien minuten trapt de 2 – 4 in het dak van het doel na voorbereidend werk van Khalid, de spits waar vandaag heel eerste klasse mee praat. De twaalf op twaalf in de laatste vier wedstrijden brengt Noorderwijk alsnog op een onverhoopte vierde plaats. Met een beetje geluk en wat hulp van Schoten zit er zelfs nog een derde stek in. Van een heropstanding gesproken.

Volgende vrijdag is het groot feest in sporthal De Mixx, Rudy Plompen, Dave Troonbeeckx en Bart Michiels nemen afscheid als actief zaalvoetballer en dat zullen we vieren met Cava, bloemen maar vooral een overwinning.

Real Noorderwijk speelde met: Witvrouwen, Van Bael, Scheerens, Issam, Khalid, Plompen, Wagemans, Hermans, Azzimani en Caers.